Определете целите си за 2024 чрез “Светата Бизнес Троица”

Да си направим равносметка за изминалата година и да си поставим целите за новата 2024г. по метода "Светата Бизнес Троица"

Определете целите си за 2024 чрез “Светата Бизнес Троица”
Светата Бизнес Троица

Новата година е пред нас и с нея идват и новите въпроси, които стоят пред бизнесите ни. Сега е времето да зададем курса за цялата година. Време е да определим целите си. Но не хаотично и без обмисляне, а чрез прост метод за осъзнаване и полагане на годишни цели.

Има огромна разлика между стратегическите цели и годишните цели. Просто, защото стратегическите са малко по-разфокусирани, пожелателни и някак не можеш да ги пипнеш и усетиш още сега. Именно за това, трябва тези цели за бъдещето да бъдат конкретизирани и сведени до действия, които да приложите сега! Те трябва да бъдат комуникирани с всички хора във фирмата, за да е ясно на къде пътува вашият кораб.

Тази яснота ще ви даде отговорите, когато се чудите какво още да направите за фирмата си дали да похарчите пари за инвестиция, или къде точно да насочите усилията си. Ясните и постижими годишни цели ни дават упората и сигурността, от която имаме нужда, защото е много лесно човек да се загуби във вихъра на бизнеса.

Защо точно сега му е времето

В навечерието на Коледа идва време да си дръпнем ръчната спирачка и да отделим повече време на семейството и роднините. Като хора, занимаващи се с бизнес, често нямаме достатъчно пълноценно време с нашите близки. Те заслужават нашето внимание и очакват с нетърпение празниците.

Тези дни са за нашето семейство, нашите майки и бащи, братя и сестри, снахи е зетьове, деца и внуци. Всички те ще ни питат “Какво правиш?”, “Как си?”, “Добре ли мина годината?”, “Справи ли се с онзи проблем?”. Тези дни са магични, защото е време да споделим, да чуем, да разберем и да бъдем заедно. Неусетно се озоваваме в дните между Коледа и Нова година. Седим си с топлото кафе, усещаме уюта на студената сутрин и неусетно се замисляме за нашия бизнес. Тази атмосфера е идеалната предпоставка да си направим равносметка за изминалата година и да си поставим целите за новата 2024г.

Какво ще откриете в тази статия

В тази статия ще ви дам готов метод за определяне на годишните цели, специално разработен за бизнеса. Този метод наричам “Светата Бизнес Троица”, защото се състои от 3 изключително важни елемента, които формират нашата действителност.

Няма да ви карам да правите изчисления, да ровите в компютъра или да звъните на колегите. НЕ! Този инструмент е готов за употреба в празничната и леко меланхолична почивка между празниците.

Всичко, което ви е нужно е чаша горещо кафе, вашият тефтер и една химикалка.