Тайните на успешните оферти

Цената не е всичко: продавайте успешно, дори и на по-високи цени

Тайните на успешните оферти
Бъдете победител във вашия сектор

Всички фирми, които работят в сектор услуги продават своите продукти като дават оферти на техните потенциални клиенти. Същото се отнася и фирмите, които продават стоки към бизнес клиенти. Тези клиенти са свикнали да получават оферти и да бъдат ухажвани по всякакъв начин. Но все пак има фирми, които получават повече продажби от другите. Даже тези фирми продават на значително по-високи цени от останалите и въпреки това са някак недосегаеми и клиентите избират точно тях.

Аз започнах моя бизнес именно в сектор услуги. Първата ми фирма беше регистрирана като проектантска. Бях едва на 25 години. Продавахме услугите си на бизнес клиенти - инвеститори и строители, които искат да построят нещо. По това време си мислех, че хората не ме предпочитат, защото бях много млад. Даже се налагаше да ходя на срещи с по-възрастни колеги, за да може клиента да си мисли, че не аз съм собственикът. Това ми даде възможност да наблюдавам динамиката на преговорите. Клиентите не вярваха, че съм някаква заплаха или равностойна страна и бяха доста открити и без вдигнат гард. Идеалната среда за мен! Умен, млад и енергичен бях готов да реша загадката.

Всеки поставен в тази ситуация трябва да се бори с триковете на клиентите. Когато клиентът те подценява се опитва да разбере дали може да изстиска сделка на несправедливо ниска цена. Тогава започва да обяснява колко е добре да работите заедно, какви бъдещи ползи ще има, какви велики проекти ще ти възложи “после” след като се сработите.

Разбира се, за мен това беше предизвикателство и доста бързо успях да “хакна” системата. Започнах да продавам на най-високите цени в страната. Всички клиенти бяха супер доволни и винаги искаха да работят с мен, когато могат да си го позволят.

Ето тези хакове ще разкрия в тази статия:

  • Как да бъдете предпочитан изпълнител и никой да не ви казва “цената ми е висока”.
  • Как вашият бизнес да стане равностоен партньор с адекватно заплащане.
  • Как да продавате многократно на един клиент.
  • Как да ви предпочитат пред идиотите, които непрекъснато подбиват цените.